Taivaallinen Focaccia

Tässä on valehtelematta ylivoimaisesti paras leipänen mitä meikäläinen on koskaan pyöräytellyt! Tein tätä ihanan kosteaa ja öljyisää focacciaa nyt toisen kerran, edelleen maistui yhtä herkulliselta kuin ensimmäisellä. Sain työkaveriltani vinkin TÄHÄN mahtavaan reseptiin. Tässä leivässä parasta on se, miten erilaisia variaatioita siitä voi tehdä. Voi laittaa oliiveja, kapriksia, sipulia tai vaikka chiliä. Ihan mielen mukaan voi heitellä päälle mitä sattuu. Rakastan tän tyyppisiä reseptejä, kun saa olla luova. Tai enhän mä kyllä ikinä reseptiä sellaisenaan seuraa, enemmänkin otan vinkkejä. Mutta tässä olis reseptiä teille:

Focaccia 

3,5 dl vettä
n. 7 dl vehnäjauhoja
25g hiivaa
1,5 tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa

Päälle:
oliiviöljyä
valkosipulia mielesi mukaan
jotain yrttiä esim. persiljaa tai rosmariinia
punasipuli
suolaa

Sekoita hiiva kädenlämpöiseen vetee, lisää joukkoon oliiviöljy, suola ja hunaja. Lisää jauhot joukkoon vhitellen vaivaten taikinaa. Jatka vaivaamista noin 10 minuuttia käsin tai 5 minuuttia koneella, kunnes taikina on joustavaa mutta hieman tahmeaa. Anna kohota liinan alla 30 minuuttia.

Vuoraa iso vuoka leivinpaperilla ja lorauta pohjalle öljyä. Kumoa taikina vuokaan ja painele sormilla siihen reikiä, anna kohota toiset 30 min. Sekoita öljyn joukkoon valkosipulia ja yrttejä, sivele leipä öljyseoksella. Levitä lopuksi punasipulit leivän päälle. Laita leipä 250-asteiseen uuniin reilu 12 minuutiksi. Sivele valmis leipä vielä oliiviöljyllä ja ripottele päälle suolaa, anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

VINKKI! Työnnä valkosipuli-öljyseosta sormellasi tehtäviin reikiin ennen uuniin laittoa. Tulee ihania ylläreitä sitten syödessä! NAM.





-Nora

0 kommenttia:

Lähetä kommentti